• 08.00 - 20.00 (Her Gün)
  • Namık Kemal Mah. Hacı Murat Cad. No: 57/A Dulkadiroğlu/K.Maraş
  • Yol Tarifi Al

S.S.S

S.S.S

Sıkça Sorulan Sorular

  • Gaz kaçağı durumunda neler yapmalıyım?

    Herhangi bir kazayla karşılaşmamak için, LPG yakan cihazlarınızın kullanım kılavuzlarına uygun şekilde monte edildiğinden emin olun.

    Unutmayın, LPG yakan cihazlar havadaki oksijeni kullanır. Bu nedenle, cihazların kullanıldığı mekanda yeterli taze hava değişimi sağlanması hayati önem taşır.

    Kaçak durumunda:
    * Kapı ve pencereleri açarak evinizi havalandırın.
    * Tüpün üstündeki musluğu/valfi kapatın.
    * Dedantörü derhal tüpten ayırıp tüpünüzü açık havaya çıkartın.
    * Kıvılcım çıkarabilecek hareketlerden kaçının. (Kibrit, çakmak yakılmamalı; elektrik anahtarı açılıp kapatılmamalı; buzdolabı kapağı açılmamalı)
    * Zemin, çukur ve kuytu yerleri süpürgeyle süpürür gibi yaparak, havadan ağır olduğu için yere çöken LPG’nin dışarı atılmasını sağlayın.

    Gaz kaçağından etkilenme durunda, şahıs dışarıya çıkarılmalı, çıkarılamıyorsa mekân havalandırılıp, gerekirse suni solunum yaptırılmalı ve vakit geçirilmeden tıbbi yardım çağrılmalıdır.

    LPG, cilde temas ettirilmemelidir. Soğuk yanma nedeniyle ciddi deri yanıkları olabilir. Bu durumda da doktora başvurulmalıdır.

    Bir tüpün patlaması için tüpün içerisindeki basıncın çok yüksek değerlere (50 bar ve üzeri) çıkması, belirli bir sürenin üzerinde yangın içerisinde kalması ve emniyet valfinin açılmaması gerekir.

    Size “Tüp patladı!” şeklinde yansıtılan olaylarda söz konusu olan, tüpün değil, ortama yayılan gazın bir ateş kaynağıyla birleşerek patlamasıdır.

  • Tüpümü kendim takabilir miyim?

    Tüpünüzün servis görevlisi tarafından takılmasını sağlayın. Bağlantı yerlerinde gaz kaçağı olup olmadığını sabun köpüğü ya da  Kaçak Kontrol Sıvısı ile kontrol edilmelidir. Kontrol kesinlikle açık ateşle (kibrit, çakmak vb.) yapılmamalıdır.
    Bağlantı noktasında kaçak varsa, dedantörü çıkartıp vakit geçirmeden bize haber verin.

  • Hortum ve dedantörü ne sıklıkta değiştirmeliyim?

    Tüpünüzle birlikte kullandığınız hortumu 3, dedantörü ise 10 yılda bir değiştirmelisiniz.

    Tüple cihaz arasındaki hortum tek parça olmalı ve uzunluğu 1,5 metreyi geçmemelidir.

  • Tüplerin içindeki LPG nasıl bir gazdır?

    Tüpgaz olarak da bilinen LPG, renksiz ve kokusuz bir gazdır.

    Ancak oluşabilecek bir sızıntının hemen anlaşılması için LPG rafinerilerde özellikle kokulandırılır. Gazın bileşimi %70 bütan, %30 propan’dır. Havadan ağır, yanıcı bir gazdır.

Telefon
WhatsApp